domingo, 17 de octubre de 2010

Els Primers bolets de la Tardor


Apagallums, paloma o maneta en llatí lepiota procera. La Paloma o apagallums te una carn excel.lent -a frança es molt codiciada i es cuina arrebossada. Com passa amb molts bolets es pot confondre amb altres verinosos per collir-los i cuinar-los cal ser un expert o coneixels.
Aquests apagallums son procedents dels boscos de Corbera. 28/10/10.  


Pebras, russula delica. Molt habitual als boscos dels voltants de Corbera i Castellvi de Rosanes als, soleis i molt colgats de roldó. El seu sabor es una mica picant i està molt bó a la brassa o fregit amb barrexa d'altres bolets. Els pebrassos de la foto estan a punt per anar a la graella. 29/10/10. 
Graellada de bolets, pebrasos i apagallums.

Els bolets mes habituals als nostres boscos
A partir del mes d'octubre, comença la temporada de bolets a les nostres muntanyes. Ordal-Garraf.
El mes buscat es el rovelló, que a Corbera es diferencia per la vermelló de la seva savia o sang. Altres bolets també molt bons que podem trobar a Corbera son les llenegues, els pinetells, apagallums, fredolics i molts mes que properament us presentaré.

 Aquest es un Boletus dupaini, de la familia del Cep o sureny. es comestible i estava a la serra de Forrellach al costat del Coll de Portell.
Els bolets mes codiciats a Corbera son els rovellons i la mostra no pot ser mes evident. la foto es del dia 16 d'octubredel 2010, pressa als boscos de Corbera de Llobregat. 
 Aquest bolet es el Bolet de Tinta trobat al costat de la Riera de Corbera el pasat 2 d'octubre del 2010.


Girgoles nascudes al tronc d'un arbre sec.


Llenega Negra, un bon plat trobat als boscos de Corbera i preparat per a cuinar 25/10/10.

1 comentario:

  1. Hola, bon día, no se si encara estàs en el tema dels bolets, l'ultima entrada va ser fa molt de temps, però, fa un par d'anys que visc a corbera, i soc un aficionat amb això dels bolets, podríes donar-me alguns consells o zones on buscar bolets? He vist que a les etiquetes hi estàn els camagrocs, que n'hi han a corbera? Moltes gràcies per la teva ajuda.

    ResponderEliminar